چگونه یک هاستینگ خوب انتخاب کنیم؟
همانطور که وب ايران پيشرفت ميکند به طور طبیعی مشکلاتی بوجود خواهند آمد! يکي از اين مشکلات که در راستاي پيشرفت وب ايران وجود دارد، مسائل مربوط به هاستينگ های ايرانی می باشد، عمر قديمی ترين هاستينگ ايرانی از سال 81 به بعد می باشد، زمانی که وبلاگنويسی پارسی شروع شد و به تدريج افرادی نسبت به خريد دامين (دامنه) و هاست برای راه اندازی وب سايت (تارنما) شروع به کار کردند.
-1سیاست "دامین رایگان"
با اینکه پیشنهاد ارائه دامین (دامنه) رایگان از سوی برخی هاستینگها جذابیت دارد، اما قبل از پذیرفتن این پیشنهاد باید به دو نکته توجه کرد:
الف – دامین (دامنه) به نام چه کسی است؟ اگر دامین به نام شرکت هاستینگ باشد پس شما تا ابد وابسته به این شرکت خواهید بود! یا اینکه شاید باید در آینده مبلغ سنگینی پرداخت نمایید تا شرکت مورد نظر دامین را به نام شما بزنند!، در نهایت اکیدا حقیر پیشنهاد میشود تا جایی که ممکن است دامین به نام خودتان و ترجیحا با دسترسی کامل به کنترل پنل آن باشد. لازم به ذکر است در الماس هاستینگ این مورد رعایت میشود.
ب – حتما باید از هاستینگ مورد نظر در مورد تمدید آتی سوال کنید، یعنی درسته که در حال حاضر دامین شما رایگانه اما سال آینده که تصمیم دارید هاست را تمدید کنید، تکلیف هزینه دامنه چه خواهد بود؟ (آیا فقط موقع خرید هاست، دامنه رایگان دارید یا هنگام تمدید در سالهای آتی نیز چنین امتیازی باقی خواهد ماند)؟
-2 اهمیت دامین و هاست از دو شرکت متفاوت
همانطور که مطلع هستید، اجباری در خرید هاست و دامنه از یک شرکت نیست! بطور مثال شما به راحتی میتوانید سیمکارت را از یک مغازه و گوشی موبایلتون را از جای دیگر خرید کنید. مطلع اهمیت اینکه سیمکارت شما به نامتان باشد خیلی خیلی مهمه و گوشی موبایل اگه مشکل پیدا کرد، در بدترین حالت میتونید گوشی رو عوض کنید اما عوض کردن شماره ی موبایل برای هر فرد مشکلاتی رو بوجود خواهد آورد.
-3 توجه به میزان فضای میزبانی و ترافیک ماهیانه
همانطور که مطلع هستید، هنگام خرید هاست، باید از مقدار نیاز و انتظارتان مطلع باشید، این انتظارات شامل مقدار حجم دانلود و اپلود و فضای هاست مورد نظر می باشد، البته موارد دیگری مانند مقدار محدودیت ساخت دیتابیس و سابدامنه و addon وجود دارد، اما مهمترین موارد مقدار فضا و پهنای باند هاست مورد نیازتان می باشد. و قطعا متوجه هستید که باز کردن سایت شما برای هرکاربر مقداری حجم استفاده خواهد کرد، و گذاشتن عکسهای سایت شما در وبلاگ ها و غیره...
-4 سیاست فضای نامحدود
در واقع واژه ی نامحدود واژه ای وسوه انگیز هست، و در واقعیت ما اصلا هاردی نداریم که نامحدود باشد، اما جدیدا برخی شرکت های معتبر از این واژه استفاده میکنند که بررسی کردنشان ارزشمند است، زیرا شرکت معتبر نمیاد خودش رو ببره زیر سوال و به اصطلاح دروغ بگه، اما در کل ما چیزی به نام نامحدود نداریم، فقط شرکت مورد نظر هرچی که شما در هاست آپلود و استفاده میکنید را به گردن میگیرد. اما اینکه تا کجا به شما اخطار نده هم خودش جای تامل داره...
اما پیشنهاد میشه حتما شرایط و قوانین شرکت هاستینگ رو قبل از خرید هاست نامحدود بخونید زیرا اکثر هاستینگ ها اشاره می کنند که سایت شما نباید بیش از حد از منابع سرور (رم و سی.پی.یو) استفاده کنه وگرنه هاستتون ساسپند میشه!!! و این حد اعلام شده هم مقداری براش مشخص نمی کنند تا دستشون باز باشه برای محدود کردن در هر زمانی.
-5تحقیق در مورد شرکت هاستینگ مورد نظرتان
اسم شرکت هاستینگ مورد نظرتون رو (به فارسی و انگلیسی) جست و جو کنید و نظرات مختلف رو راجع به شرکت مورد نظر مطالعه کنید. البته نباید این جستجو را نهایی بدانیم، زیرا که گاها شرکتها پیشرفت میکنند، پس باید همه نظرات از همه سایتها رو با دقت مطالعه کرد و نهایتا یه میانگینی توی ذهنتون ببندید.
-6 خودتون بکآپ بگیرید، کار از محکم کاری عیب نمیکنه!
درسته که اکثر هاستینگها میگن بکآپ میگیریم (روزنه، هفتگی یا ...) اما بطور اکید پیشنهاد میکنم خودتون تا میتونید بکاپ بگیرید و بکاپ رو هم دانلود بکنید که داشته باشید.
-7 قرارداد بلندمدت نبندید
درسته که خریدهای بلندمدت به صرفه تره (یعنی مثلا هاست 2ساله بخرید، بصرفه تر از 1ساله هست)، اما به نطر من 3ماهه بخرید و اگه راضی بودید 6ماهه تمدید کنید و همینطور ادامه بدید ...